Hyppää sisältöön

Jätemiinus: Oletko rokottautunut influensseria vastaan?

Jaahas, se on Jussi taas täällä, terve! Aika rientää kuin hirvi, ja kohta ollaan talven kynnyksellä.

Heti alkuun pieni varoituksen sana. Tämä aika on myös influensseriepidemian kannalta vaarallista aikaa.

Kokemusasiantuntijat ovat hyvän tovin varoitelleet, että jopa puolet väestöstä voi kohdata influensserin talven aikana. Epidemia leviää erityisesti nuorten keskuudessa, he kun ovat erityisen alttiita influenssereille.

Influensseri voi aiheuttaa päänsärkyä, väristyksiä, yleistä heikotusta ja joskus myös yllättävää voimaantumista.

Lisäksi on influenssereita, jotka onnistuvat nostamaan lämpöä ja kierroksia kaikissa niissä, jotka ovat sille altistuneet. Ei mikään leikin asia, siis!

Vanhempiin ikäluokkiin influensseri ei onneksi tartu niin helposti, ja heillä oireetkin jäävät vähäisemmiksi. Syytä siihen ei vielä tiedetä, mutta aiheesta on vireillä ainakin kolme väitöskirjaa. Ja tämä on vain alkua, uskokaa pois. Long-influensseri on paljon vakavampaa.

Oireina ovat usein omien mielipiteiden vaihtuminen influensserin mielipiteisiin (siis vähän kuin kehityskeskustelussa), pakonomaista rahan käyttämistä tuotteisiin tai palveluihin, joista ei ole ikinä edes kuullut mutta jotka näyttävät hyviltä postauksissa, sekä influensserin fanittaminen ja muu sekava käytös.

Moni työnantaja on varautunut tilanteeseen ja tarjoaa työntekijöilleen ilmaisen influensserirokotuksen.

Aina on tietysti myös niitä, jotka kiistävät koko influenssereiden olemassaolon. Kyseessä on vain salajuoni, jonka johtavat valtioiden päämiehet ovat sahtipäissään kehitelleet Hurskaisen Arvon saunan pukuhuoneessa Sonkajärven Päsmärinniemellä.

Näille influensseridenialisteille on turha esittää tilastoja influenssereiden vaikutuksesta kansantalouteen tai ihmisten mielenterveyteen. Valeuutisia ovat kaikki, ja jos muka joku influensseriepidemia on olemassa, niin ei se ole tavallista mainontaa kummempaa.

Mutta se, joka on influensserin iskut pahiten kokenut ja siitä selvinnyt, voi pää pystyssä katsoa tulevaisuuteen. Kun tästä selvisin, selviän mistä tahansa.

Myös vaikuttajat ovat nyt liikkeellä, mutta niistä ei ole huolen häivää influenssereihin verrattuna.

Hoito on helppo ja toimiva. Korva-SOTE-ammattilaisen käsittelyn jälkeen kuulo paranee tavallisesti entiselleen, eivätkä viestit tule enää vääristyneinä korvan kautta aivokuorelle ihmeteltäväksi.

Pysykää terveinä!