Opinnäytetyökilpailu

Jätehuoltoyhdistys järjestää korkeakouluopiskelijoille suunnatun opinnäytetyökilpailun ja -seminaarin keväällä 2022. Tältä sivulta löydät tietoa kilpailuun osallistumisesta ja sen vaiheista.

Information in English can be found here.

Opinnäytetyökilpailu korkeakoulujen opiskelijoille

Jätehuoltoyhdistys on jakanut useiden vuosien ajan stipendejä jätehuoltoa ja kiertotaloutta käsitteleville opinnäytetöille ja tutkimuksille. Vuonna 2022 vuorossa on opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan kiertotalouden alan kiinnostavimpia opinnäytetöitä.

Seminaariin valitaan töitä kahdessa sarjassa:

1 ) Ammattikorkeakoulun opinnäytetyö
2) Yliopiston maisterintutkielma, pro gradu -tutkielma tai diplomityö

Kummassakin sarjassa on tarjolla 7000 euron palkintosumma, joka voidaan jakaa yhdelle tai useammalle työlle raadin harkinnan mukaan. Seminaarissa käsiteltävien ja palkittavien opinnäytetöiden aiheena on oltava kiertotalous.

Kiertotalous on talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita.
Sitra: Tulevaisuussanasto

Työn on oltava valmis viimeistään ilmoittautumishetkellä, ja kilpailuun voi ilmoittaa aikaisintaan 18 kuukautta aiemmin valmistuneita töitä.

Kilpailun aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa 14.2.2022 ja päättyy 13.3.2022. Palkittavaksi ja seminaarissa esiteltäväksi valitut työt julkistetaan JHY:n kanavissa 25.4.2022. Seminaari järjestetään Helsingissä 24.5.2022 klo 12–16.

Ilmoittautumislomake julkaistaan tällä sivulla 14.2.2022.

Liity Jätehuoltoyhdistyksen jäseneksi vuodelle 2022

Saat muun muassa edullisemman osallistumismaksun lokakuun Jätehuoltopäiville!