Hyppää sisältöön

Opinnäytetyökilpailu

Jätehuoltoyhdistys järjesti korkeakouluopiskelijoille suunnatun opinnäytetyökilpailun keväällä 2022.

Opinnäytetyökilpailussa palkittiin yhteensä kuusi kiertotaloutta käsittelevää opinnäytetyötä: neljä finalistia saivat 1500 euron palkinnot ja kaksi voittajatyötä 4000 euron palkintosumman.

Lue lisää aiheesta

Uusi tapa kannustaa kiertotalouden opiskelijoita


Opinnäytetyöseminaari

Opinnäytetyökilpailu huipentuu seminaariin, jossa finaaliin valitut työt esitellään ammattilaisten raadin edessä. Raati jakaa finalistien kesken 7000 euron rahapalkinnon molemmissa sarjoissa.

Seminaari järjestetään Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksella (Otakaari 1, Espoo) tiistaina 24.5.2022 kello 12–15. Tilaisuus on avoin yleisölle, tervetuloa!

Aalto-yliopiston yhteystiedot ja tarkemmat tiedot kulkuyhteyksistä löydät täältä.


Opinnäytetyökilpailu korkeakoulujen opiskelijoille

Jätehuoltoyhdistys on jakanut useiden vuosien ajan stipendejä jätehuoltoa ja kiertotaloutta käsitteleville opinnäytetöille ja tutkimuksille. Vuonna 2022 vuorossa on opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan kiertotalouden alan kiinnostavimpia opinnäytetöitä.

Seminaariin valitaan töitä kahdessa sarjassa:

1 ) Ammattikorkeakoulun opinnäytetyö
2) Yliopiston maisterintutkielma, pro gradu -tutkielma tai diplomityö

Kummassakin sarjassa on tarjolla 7000 euron palkintosumma, joka voidaan jakaa yhdelle tai useammalle työlle raadin harkinnan mukaan. Seminaarissa käsiteltävien ja palkittavien opinnäytetöiden aiheena on oltava kiertotalous.

Kiertotalous on talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita.

Sitra: Tulevaisuussanasto

Työn on oltava valmis viimeistään ilmoittautumishetkellä, ja kilpailuun voi ilmoittaa aikaisintaan 18 kuukautta aiemmin valmistuneita töitä.

Liity Jätehuoltoyhdistyksen jäseneksi vuodelle 2022

Saat muun muassa edullisemman osallistumismaksun lokakuun Jätehuoltopäiville!

Lue lisää jäsenyydestä ja liity kiertotalouden osaajien yhteisöön!